Кметът на Гоце Делчев издаде заповед за Сирни заговезни

Снимка: Infomreja.bg

Да празнуваме, но и да пазим околната среда!

Във връзка с наближаващия на 17 март - празник Сирни заговезни, свързан с направата и паленето на сирници, на основание чл. 4, ал. 1, т. 3 от Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев и Наредба № 9 за осигуряване на противопожарния ред на територията на община Гоце Делчев, кметът на общината издаде нарочна заповед.

В нея се забранява направата на сирници върху зелени площи на територията в общината, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, електрически и кабелни мрежи и запалими съоръжения, създаващи опасност от пожари. Забранява се използването на автомобилни гуми и други гуми за горене, с което силно се замърсяват въздухът и чистотата на населеното място.

Нарушителите на заповедта ще се санкционират съгласно нормативната база.

Ако е необходимо да бъде осигурен пясък, върху който да се направи „сирница“, може да бъде направена заявка при дежурния в общинска администрация или на тел. 088 800 60 80.

Общинско предприятие „Селскостопански и благоустройствени услуги“ и „Чистота“ трябва да почистят града на 18 март 2024 год.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK