Младежи от Кюстендил взеха участие във форум, организиран от Европейския парламент

Снимки: Община Кюстендил

Участието на кюстендилските младежи бе инициирано и се осъществи с подкрепата на Община Кюстендил

Представители на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта към Община Кюстендил и ученици от кюстендилски училища се включиха във Форума „Младите хора и Европа: Използвай гласа си“, който се проведе в сградата на Народното събрание. Участието на кюстендилските младежи бе инициирано и се осъществи с подкрепата на Община Кюстендил.

Форумът бе организиран от Бюрото на Европейския парламент в България, под патронажа на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, а Кюстендил бе представен от:

- Йоана Венева, възпитаник на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ и представител на ОКСВМ,

- Виктор Илчев, възпитаник на ПГИМ „Йордан Захариев“ и представител на ОКСВМ,

- Веселин Ивчев, възпитаник на ЕГ „Д-р Петър Берон“ и

- Йоана Анастасова, възпитаник на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

Събитието бе насочено към младите хора, които ще гласуват за пръв път на европейски избори през юни, а младежите имаха възможността да научат повече за дейността на Европейския парламент и да обменят идеи и опит как младите могат да влияят на обществените процеси и да отстояват по-добре каузите, в които вярват.

Форумът бе открит от Деница Симеонова, заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната на Народното събрание и Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

Младите участниците се срещнаха с български евродепутати, представляващи различни политически семейства и с народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната и обсъдиха с тях въпросите, които ги вълнуват.

Младежите имаха възможност да се включат и в две практически занимания на различни теми, свързани с гражданската активност и младежкото участие, демокрацията, бъдещето на Европа, дезинформацията и намаляването на отпадъците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK