Теодор Илиев е новият Главен архитект на Община Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Това обяви кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов

Арх. Теодор Илиев е новият Главен архитект на Община Кюстендил. Това обяви кметът инж. Огнян Атанасов.

"Изключително съм благодарен на арх. Стояна Чавдарова, която беше до онзи ден главен архитект на общината. По нейно желание се премести в Областна администрация – Кюстендил. Благодарен съм затова, което направи през тези повече от 10 години за община Кюстендил и нейното развитие. С нея имаме перфектна комуникация, добри приятели сме, а още повече ни завеща едно добро наследство“, коментира кметът на областния град инж. Огнян Атанасов.

Той допълни, че амбицията на Общината е да надгражда направеното.

Арх. Илиев ще бъде изпълняващ длъжността до назначаването на конкурс, тъй като такава е процедурата.

Арх. Теодор Илиев, е млад човек на 35 години, кюстендилец. Завършил е ПМГ „ Проф. Емануил Иванов“, после архитектура в Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия, катедра „Градоустройство“.

Докато е учил, активно е работил в екип с арх. Юлий Фърков по археологическите паметници в града, като Крепостна стена „Хисарлъка“ , „Ларгото – София“, „Голямата Базилика – Плиска“ и други значими културни обекти.

Заема длъжността главен архитект на Община Трекляно от 2023 след арх. Ст. Очепалска. Проектирал е частно жилищни сгради в София и Враца, нова сграда с обществено предназначение „Сувенирна Палата – Враца“ , нов градски парк в ж.к. „Сениче“.

„Това, което съм му поставил като задача е максимално бърза дигитализация на всичките планове в общината, да възложим ПУП, както и да бъде завършен Общият устройствен план, който е отворен повече от 6 години и максимално улесняване на строително-инвестиционния процес на територията на община Кюстендил“, обясни кметът инж. Огнян Атанасов.

От своя страна Теодор Илиев също благодари на арх. Чавдарова за добре подготвения технически отдел.

„В момента съм действащ главен архитект на община Трекляно, ще съвместявам двете длъжности. Ще се опитам максимално да помогна за града и да продължа визията на г-н кмета, също и на арх. Фърков, с който съм работил дълги години“, обяви арх. Теодор Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK