12 семейства с репродуктивни проблеми подадоха заявления за финансиране от Община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Всяка двойка получава по 2000 лева за "ин витро" процедурите

12 са подадените заявления от семейства и двойки с репродуктивни проблеми за финансиране от Община Дупница в 12-ата кампания.

Срокът за подаване на документите изтече и следващата седмица ще започне работа от комисията към Общинския съвет в Дупница за проверката им.

Причината е, че може да са подадени по куриер още заявления и ще се изчака до края на тази седмица, съобщиха от администрацията.

Съгласно решението на местния парламент, всяка двойка получава по 2000 лева за "ин витро" процедурите. Общата сума, заложена в бюджета за тази година, е 30 000 лева.

"Надявам се, че комисията ще успее да обработи максимално бързо всички документи, за да влязат на заседание на местния парламент преди изборите. Все пак това е подпомагане, което не търпи отлагане във времето, за да се чакат изборите, а после и определянето на комисиите. Служителите от администрацията вече работят по постъпилите заявления, именно, за да не се губи време", категоричен бе кметът на Община Дупница, инж.Методи Чимев.

Проверката на документите се извършва при строга конфиденциалност на кандидатите. Утвърдените за финансиране се гласуват от Общински съвет по предложение на избраната специална комисия като имената се пазят в тайна

По постъпила информация, до края на годината се очакват бебета от три двойки, финансирани от миналата година, като бройката може и да е по-голяма, тъй като няма информация от всички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK