Форум „ЗаЕдно за Милион усмивки“ обединява родители и деца в приемна грижа

Снимка: Община Благоевград

Благотворителна инициатива се провежда за първи път в Благоевград

Благотворителна инициатива под надслов „ЗаЕдно за Милион усмивки“ организират от Дирекция „Социално подпомагане“ в партньорство с Община Благоевград на 22 март (петък).  

В събитието ще се включат деца от приемни семейства, родители и представители на институции от областите Благоевград, Кюстендил и Перник, съобщават от общинската администрация.

Старт на инициативата ще даде кметът Методи Байкушев в 10:00 ч. във фоайето на Общината.

В 10:30 ч. ще започне Кръгла маса за обмен на опит и добри практики на тема „Детето и детското развитие при условията на приемна грижа“, в която участие ще вземат представители на Министерство на труда и социалната политика /МТСП/, Агенция „Социално подпомагане“ /АСП/, Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/, Агенция за качеството на социалните услуги /АКСУ/, Национална асоциация за приемна грижа /НАПГ/ и приемни родители от трите области.

Акцент в първата по рода си проява в Благоевград е детското развитие при условията на приемна грижа и опазването на околната среда.

Част от събитието е благотворителна изложба на ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, която ще бъде подредена пред сградата на Община Благоевград, кулинарен базар на доброволци и ученици от ПГТЛП „Гоце Делчев“- Благоевград, която ще бъде изложена във фоайето на Общината и спортни игри пред зала „22 септември“.

„В инициативата ще вземат участие над 80 деца и техните приемни родители. Всяко дете заслужава да расте в семейна среда, затова този форум е повод институциите да се обединим за създаването на ясни правила за осигуряване на стандарт за родителите в приемна грижа“, заяви на пресконференция Александър Балев, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ - Благоевград.

Той обяви, че набраните средства от инициативата ще бъдат насочени за закупуване на „Шишеяди“, което ще помогне за по-чиста околна среда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK