Децата на Дупница пеят и печелят награди на фестивала "Модерни звуци от миналото"

Снимки: Община Дупница

Фолклорна певческа група „Звездици” най – добра на национално ниво

Децата от Фолклорна певческа група „Звездици” към НЧ „ЗОРА – 1858” - Дупница, най – добри на национално ниво.

На 11 и 12 май, в столицата, се проведе Национален фолклорен конкурс „Модерни звуци от миналото", където децата на Фолклорна певческа група „Звездици" с ръководител солистката на НФА „Филип Кутев” София Илиева спечелиха призови места. Те се състезаваха в различни възрастови групи с още стотици деца от цяла България и за изпълненията си получиха 5 златни и 3 сребърни медала.

Със злато се окичиха Виктория Иванова, Велислава Гиздова, Виктория Лабру, Георгий Антонов и Радослав Георгиев, а сребърните медали грабнаха Борис Миразчийски, Ася Асенова и Димитър Ташев. Групата завоюва за гр. Дупница и златен медал за цялостно представяне.

В експертното жури бяха проф. д – р Венцислав Димов, народната певица от шопския край Лиляна Галевска, проф. д.и. Лозанка Пейчева, народните певици Албена Вескова и Катя Барулова. Директор на НФК „Модерни звуци от миналото” е българската народна певица Бинка Добрева, прославила България на няколко континента.

Основната цел на конкурса е откриването на млади таланти и представянето им на голяма сцена във фолклорни концерти и музикални форуми, за да се запази и развие традиционното фолклорно изкуство в България.

Децата от ФПГ „Звездици” направиха своите поредни записи в студио и съвсем скоро се очаква те да се появят и на телевизионния екран.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//