Трети ден няма следа от 17-годишната Ивана от Дупница! Стотици издирват момичето

Снимка: Фейсбук, Забелязано в Дупница

Над 200 полицаи и доброволци търсят момичето

Трети ден няма следа от 17-годишната ученичка Ивана Георгиева. Момичето изчезва около 12 часа в четвъртък, след като оставя телефона си в класната стая на една от гимназиите в града. Сигналът от родителите е подаден в полицията около 9 часа в петък. От тогава момичето се издирва, но без резултат.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, късно снощи десетки доброволци се организираха в социалните мрежи и обходиха голяма територия в Дупница и околността.

"В РУ Дупница е изграден оперативен щаб за координиране на действията по издирването. В екипите са включени освен служители на ОДМВР, доброволци от ДФ към Община Дупница, ППС и служители на жандармерията. Издирвателните действия се осъществяват на територията на община Дупница и продължават и в момента", съобщи говорителят на ОДМВР – Кюстендил Катя Табачка.

„Ивана е виждана на камерите на голям хранителен магазин в Дупница. Няколко пъти е минавал от там. Втора нощ се издирва момичето и то при ниски температури. Снощи беше обходен много голям периметър, над 200 души бяха на терен. Включиха се много доброволци през социалните мрежи, както и полицаи от Благоевград, Перник, жандармерия и следови кучета. Претърсват се и частни вили, където евентуално може да бъде намерена“, коментира кметът на Дупница Първан Дангов.

„Дано името й помага и Свети Иван Рилски да я закриля, защото в тази ситуация можем да се уповаваме само на това“, каза още градоначалникът.

Снощи е обходена голяма гориста местност, която се намира в западната част на града, в момента се търси на територията на селата Блажиево, Пиперево и околностите.

Снимки на момичето са разпространени във всички магазини, градския транспорт и по таксиметровите автомобили. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK