Ердоган и Мицотакис се срещат в Анкара

Снимка: Анадолска агенция

Предприемат се стъпки за засилване на двустранното сътрудничество

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис днес пристигна на посещение в Анкара, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер. 

Мицотакис бе приет в президентския дворец Бештепе от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Гръцкият премиер и съпътстващата го делегация бяха посрещнати на летище Есенбога от външния министър на Турция Хакан Фидан, заместник-валията на Анкара Мурат Сойлу, от заместник-кмета на столицата Фарук Кьойлюоглу, от посланика на Гърция в Турция Теодорос Бизакис и от редица други високопоставени турски представители.

Очаква се по време на срещата в президентския дворец Ердоган и Мицотакис да обсъдят редица двустранни въпроси, стъпките, които може да бъдат предприети за засилването на двустранното сътрудничество, регионални и международни въпроси.

Според турски дипломатически източници в рамките на посещението се предвижда да бъде обсъдено в частност сътрудничеството в сферите на икономиката, технологиите, земеделието, туризма, здравеопазването. Специално внимание се предвижда да бъде отделено на стъпките, които двете страни възнамеряват да предприемат за увеличение на двустранния стокообмен. 

След разговорите се планира двамата лидери да дадат съвместна пресконференция. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//