Удължават до края на годината проекта „Обществена трапезария” в община Сатовча

Снимка: Infomreja.bg, архив

Срокът на проекта ”Обществена трапезария" в община Сатовча, финансиран от Министерство на труда и социалната политика-фонд „Социално подпомагане”, е удължен до края на декември тази година с подписан нов договор, съобщиха от администрацията в Сатовча.

Обслужваните лица по проекта са се увеличили в периода на изпълнението му с още 45 лица, имащи нужда от подпомагане с храна и до края на годината  община Сатовча ще предоставя услугата "Обществена трапезария" на общо 116 нуждаещи се.

В общината проектът се реализира от 2010 година почти във всички населени места, където бяха установени лица в нужда - без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотни хора, възрастни хора с минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии,  несвързани с трудова дейност, скитащи и бездомни деца и възрастни. Същите в периода и на удължения срок на проекта ще продължат да получават  топла храна веднъж дневно, която включва супа, основно ястие и хляб.

Проектът в община Сатовча се изпълнява с партньорството на съществуващите „Домашни социални патронажи”  в селата Сатовча, Кочан и Слащен, както и детските градини в селата Сатовча, Крибул, Боголин, Вълкосел, Туховища, Годешево, Жижево и Осина.

От администрацията на Сатовча съобщиха, че във всички населени места ще продължи доставянето на храната по домовете на нуждаещите до края на 2015 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK