Община Дупница осигурява безплатна храна на 99 социално слаби

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев подписа нов договор за социалната услуга „Обществена трапезария”, финансирана от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика. По този начин Общината ще продължи да реализира на територията на Дупница и през периода от 1 октомври до 31 декември 2015 год. осигуряването на топъл обяд за 99 човека.

Желаещите да ползват  услугата могат да подават документи от днес до 28 септември в деловодството на общинска администрация. Право на кандидатстване имат лица и семейства, получаващи месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни деца и лица. 

Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител Дирекция „Социално подпомагане” - Дупница. Услугата ще се предоставя както и досега от „Домашен социален патронаж”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на общината чрез осигуряване на топла и здравословна храна.

Дупница е една от много малкото общини в България, където се поемат едновременно два такива проекта за изхранване на социално слаби хора. В момента се изхранват 80 човека всеки ден, а успоредно с това отново от октомври започва и реализацията на трета услуга спечелена от Общината, а именно безплатното изхранване на ветерани от войната, военноинвалиди и военно пострадали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK