Баща оцеля след пожар в дома си, синът му загина

Снимка: Infomreja.bg

Съсед успя да спаси по-възрастния мъж

Мъж е починал вследствие задушаване след пожар в къща в село от община Омуртаг.

На 2 март около 16,50 ч в къща в с. Беломорци е възникнал пожар вследствие на неизправност на коминно тяло.

По време на инцидента в жилището са били 84-годишен мъж и 45-годишният му син. Съсед е извел от първия етаж на къщата бащата. При пристигане на екипите от пожарникари в стая на втория етаж на къщата е намерен синът, починал вследствие вдишване на газ, дим или токсични пари.

В резултат на пожара е унищожена покривната конструкция на сградата, както и мебели, бяла техника, домакински вещи, хранителни продукти. Опушени са около 200 кв м стени.

Пожарът е погасен от екипи на РСПБЗН-Омуртаг и РДПБЗН-Търговище с 4 пожарни автомобила. Спасени от огъня са две съседни сгради, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

На 1 март в 11.46 ч. е получен сигнал за пожар в къща в с. Бежаново. Към мястото на произшествието са изпратени екипи на полицията и пожарната като е установено, че 16-годишно момиче, което има затруднено придвижване, е получило изгаряния.

Открит е и обгорял матрак, който е бил разположен в близост до печка на твърдо гориво. Пострадалата е откарана за лечение в болнично заведение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK