Преди за изчезне Ивана: Учител не й дал да пие лекарство за настинка, тормоз и от съучениците й

Родителите на Ивана се молят детето им да бъде открито живо и здраво Снимки: Infomreja.bg

Кметът на Дупница Първан Дангов назначава спешна проверка в училището

Преди да изчезне 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница учител й е направил забележка да не пие лекарство за настинка. "Била си е купила "Парацетамол“, понеже беше настинала, направена й е забележка защо го пие. Оставя си раницата, заедно с телефона и казва – "Мама ще дойде после да ми вземе багажа“. Това обяви пред журналисти майката на Ивана.

Тя допълни, че в деня на изчезването на детето й, то е поискало телефон от жена пред градската болница, обадило й се, но по стечение на обстоятелствата телефонът й давал заето.

"Благодарни сме на хората, които търсят детето ни. Дано го намерят. Моля се на Господ. Не знам къде да ходя, къде да я търся. Изчезнала е последните един-два часа преди да свърши училище. Имаше проблеми със съучениците си. Нека първо се намери детето ни, след това ще говорим“, коментира и бащата на детето.

Ивана е ученичка в Професионалната гимназия по хранително-вкусов и химични технологии в Дупница. В тази връзка кметът на Дупница обяви, че още утре ще бъде разпоредена вътрешна проверка в училището. „Имам информация, че детето е тормозено назад във времето. Затова ще изискам информация от директора, класния ръководител и психолога на училището. Би трябвало да ме информират и мен за детето, но това не е направено. И ако всичко това е довело – съзнателно или несъзнателно, до изчезването на Ивана, ще има наказания. Тук съм категоричен.  Ще информирам с доклад Министерство на образованието, както и прокуратурата“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът Първан Дангов.

Той обяви, че за да не се стига до подобни инциденти ще събере всички директори на училищата в Дупница. „Трябва да си вземем поука от случая и такива инциденти да не се повтарят повече. Ще събера всички факти и обстоятелства и това, което установя като нарушения от страна на родители и на учители, ще информирам компетентните органи. В момента държавата е ангажирала огромен ресурс от хора и техника, правим абсолютно всичко, за да намерим детето живо и здраво. Ние като общество трябва да започнем да говорим за проблемите, а не да тичаме след събитията. Такъв беше случая със Сашко от Перник, други деца, Ивана, за пореден път ние не си вадим поука“, коментира още кметът.

Фактологията: Ивана изчезва в четвъртък /22 февруари/ около 12 часа от училище. Тя е обявена за издирване от родителите с в петък. Забавянето от страна на родителите също затруднява разследващите, които четвърти ден търсят Ивана, но резултат няма.  

Информацията от ОДМВР – Кюстендил, към този момент: Продължава издирването на 17-годишното момиче от Дупница, като периметърът се разширява. Днес на терен работят над 150 служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци.

Момичето  е в неизвестност от 22 февруари. Служителите от РУ Дупница са предприели незабавни издирвателни действи, момичето е обявено и за общодържавно издирване.

В РУ Дупница работи оперативен щаб, който координира действията на екипите, ръководи се от директора на ОДМВР ст. комисар Светослав Григоров. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK