Община Благоевград подаде 11 предложения за саниране

Снимка: Infomreja.bg

Приемането на документи продължава до 21 март

Община Благоевград подаде в срок всички проекти за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, чиито Сдружения на собственици са заявили желание за участие в процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“, финансирана от ЕС по Плана за възстановяване и устойчивост.

Подадените проектни предложения са 11 с общ бюджет от 3 094 212,16 лв., от които безвъзмездната финансова помощ е в размер на 80%, а останалите 20% се осигуряват от Сдруженията на собствениците на сградите със собствени средства.

Общият размер на средствата за Етап II от процедурата е 282 470 400 лева с вкл. ДДС.

Оценката на предложенията се извършва от оценители към Министерство на регионалното развитие и благоустройството по критерии, обявени в Насоките за кандидатстване по процедурата. Както и при Етап I, проектите ще бъдат включени в общо класиране за територията на цялата страна и ще се класират по низходящ ред според получените оценки до изчерпване на наличния финансов ресурс.

Междувременно от МРРБ обявиха, че срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17:00 часа на 28 март 2024 г., включително. Община Благоевград ще приема документи до 21 март. Така се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го направят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK