Община Дупница ремонтира всички обществени тоалетни в града

Снимки: Община Дупница

Действията са наложени от липсата на обществена тоалетна и множество оплаквания от граждани за неприятна миризма в центъра на града

По нареждане на кмета на Дупница Първан Дангов е сформирана работа група, която трябва да обсъди възможностите за ремонт, обновяване и пускане в експлоатация на затворената от над 20 години обществена тоалетна в двора на „Джамията“. Освен нея, Община Дупница планира да обнови и ремонтира всички функциониращи обществени тоалетни на територията на града.

Действията са наложени от липсата на обществена тоалетна и множество оплаквания от граждани за неприятна миризма в центъра на града и особено около къщата музей „Станке Димитров – Марек“, което е недопустимо за европейски град в 21 век. За справяне с проблема, освен пускане на новата тоалетна, се планира да се поставят и камери на критичните места.

За съжаление, поради набези на вандали, ежемесечно за поддръжка на съществуващите тоалетните се харчат много пари, особено за тоалетната в парк „Рила“. В тази връзка Община Дупница призовава гражданите към цивилизовано и отговорно отношение към обектите за обществено ползване.

След завършване на ремонтните дейности, предстои внасяне на докладна до Общински съвет Дупница, с процедура по отдаване и стопанисване на обществените тоалетни.

Община Дупница уведомява гражданите, че предстои пускане и на чешмите при Джамията, пешеходната алеята от центъра към Спортна зала Дупница, градската градина, градинките на улица “Родопи“ и „Георги Муструков, пазара и съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK