Жители на село Бадино искат да са част от услугите на ВиК оператора

Снимки: Пресцентър ОА - Кюстендил

Областният управител на Кюстендил ги изслуша

Жители на бобошевското село Бадино настояват населеното място да започне да се обслужва от ВиК оператора.

Това искане поставиха те по време на приемен ден на областния управител инж. Александър Пандурски в град Бобошево. 

От Община Бобошево заявиха, че в тяхно лице хората срещат пълна подкрепа по въпроса и вече е изготвена необходимата проекта документация. Първата стъпка е ВиК мрежата да бъде отразена в съответната документация, след което Областният управител ще съдейства ВиК операторът да приеме мрежата и да започне да прилага услугите в с. Бадино. 

Сред поставените проблеми по време на приемния ден на инж. Пандурски бяха и безстопанствените животни, бездомните кучета, ВиК мрежата и непочистени гробищни паркове в малките населени места от община Бобошево. 

Областният управител бе категоричен, че процедурата по Закона за опазване на селскостопанското имущество е ясна и трябва да се прилага. Ангажимент на Общината е, съвместно с длъжностно лице - в случая може да бъде полски пазач, да залавят безстопанствените животни.

“Когато се види, че това се прилага, собствениците вече ще имат съвсем друго отношение по темата”, обърна внимание инж. Пандурски. От общинското ръководство на Бобошево увериха, че се търси решение и след съгласуване с Община Дупница, предстои да се проведе акция по прибиране на животните в обект за безстопанствени животни, намиращ се в град Дупница. 

 Кметовете на селата Блажиево, Усойка и Слатино също посетиха приемната на областния управител. От Слатино потърсиха съдействие относно документалната част за кандидатства по проект за изграждане на детска площадка по ПУДООС. За ВиК проблеми в селата Усойка и Блажиево и неотстранени аварии, алармираха от двете населени места. “Кюстендилска вода” получи нова модерна техника, а тази седмица предстои да бъде доставена още техника. Ще се пристъпи към отстраняване на авариите”, увери инж. Пандурски. 

 Кметовете на селата поставиха като проблем и състоянието на гробищните паркове, които са обрасли и занемарени. Кметът на Бобошево Стефан Тачев обеща да се направи необходимата организация и да се осигури техника от страна на Общината. Той бе категоричен, че преди мартенската Задушница  гробищните паркове ще бъдат почистени и приведени в ред. 

След приемния ден областният управител проведе работна среща с кметовете на Бобошево, Рила и Кочериново - Стефан Тачев, Георги Кабзималски и Станислав Горов. На нея присъства и управителят на “Кюстендилска вода” Марио Нешев, тъй като голяма част от поставените проблеми бяха свързани с ВиК сектора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK