Паскалев: Нинова да си признае зависимостта от хора като Пеевски и да напусне ръководството на БСП

Снимка: БНР

"До края на годината ще има предсрочни парламентарни избори"

Корнелия Нинова да си признае зависимостта от хора като Делян Пеевски и да напусне ръководството на БСП.

За това призова в предаването "Неделя 150" на БНР лидерът на "Левицата" Костадин Паскалев, бивш член на БСП:

"Крайно време е Корнелия Нинова да си посипе главата с пепел, да признае зависимостта от хора като Делян Пеевски и други подобни и да напусне, все пак не дотам унизена, ръководството на БСП, като остави възможността млади хора от калибъра на Иван Таков да поемат ръководството на партията".

Той изказа мнение, че управлението на Нинова е вредно за БСП, а "стилът и методите са опасни за съществуването на самата партия":

"Непрекъснати изключвания на членове, мълчание по редица важни за хората въпроси, високомерно отношение към кметове и европейски депутати, избрани с листите на БСП, високомерно отношение и към другите леви партии. Това е поведение, което не може да гарантира успех, качествено различен от това, на какъвто сме свидетели през последните няколко години". 

Трудно може да се постигне промяна на политиката на БСП от хора, които са в партията, смята Паскалев и коментира:

"Трябва да се обединят усилията на всички тези хора, които имат сходни разбирания за развитие на държавата, за развитие на обществото, на икономиката и селското стопанство и за поведението ни като страна от ЕС. Да се обединят, независимо дали под егидата на БСП, или извън нея. Ние доказахме, че с диалог може да се постига обединение. Това обединение трябва да даде и своя политически резултат. Ако той е налице, тогава БСП ще има своята алтернатива, ако Нинова продължи това управление, което води до непрекъснато ограничаване и свиване на БСП и като политическа партия, и като политическо присъствие в институциите на държавата".

Според лидера на "Левицата" има голяма вероятност по жалбата на Ваня Григорова за резултатите от кметските избори в София съдът да реши да се проведе нов вот за кмет на столицата:

"Въпросът тогава ще е дали можем да повторим този резултат. Действията на Нинова в опита да отстрани ръководството на градската организация на БСП са да бъде унищожена възможността левите политически партии да поемат управлението на столицата". 

Костадин Паскалев изказа очакване в следващите седмици да бъде изградено ляво политическо обединение, което да участва със свои кандидати на изборите за Европейски парламент.  

Костадин Паскалев прогнозира преговарящите от ГЕРБ и ПП-ДБ "ще намерят т.нар. златно сечение за постигане на общите си политически цели, което в никакъв случай не ме кара да се чувствам оптимист":

"Ще запазят всичките си различия, ще запазят конфликтните си точки, но в крайна сметка ще се прегърнат в името на евроатлантическите ценности".

Според него само ДПС са готови за предсрочни избори сега, ПП-ДБ имат политически интерес изборите да са сега, защото доверието в тях спада, а ГЕРБ биха искали да отложат предсрочния парламентарен вот за след европейските избори, "когато ще могат да формират самостоятелно управление с ДПС".

По думите му най-вероятно до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK