От утре се възстановява водоснабдяването към дупнишки и бобовдолски села

Снимка: ПП ГЕРБ

Промишлена вода ще получат и близо 100 автокъщи

От утре ще бъде възстановено водоснабдяването към дупнишките села Палатово и Баланово, както и към промишлената зона на селата Пиперево и Яхиново. След няколкомесечно безводие промишлена вода от язовир „Дяково“ ще получават отново и близо 100-те автокъщи в община Дупница. Това стана факт след съдействие от страна на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска и кмета на Дупница инж. Методи Чимев.

След проведена среща между народния представител Чеканска и министъра на МОСВ Емил Димитров, от утре /1 май/ вода за напояване ще се пусне и към Големо и Мало село в община Бобов дол.

„В последните месеци не сме спрели да търсим решение относно ситуацията с безводието в Палатово, Баланово и промишлената зона в Дупница. Многократно сме разговаряли по този повод с министъра на МОСВ, с кмета на Дупница, с ръководството на Напоителни системи и на ВиК-Дупница.

Преди около 2 седмици, заедно с министър Димитров и експерти от МОСВ, посетихме и дюкерите, деривациите над с. Самораново и на яз. „Дяково“. Министърът и експертите провериха обстойно водосбора, нивата, състоянието на стената и готовността на Напоителни системи“, обясни народният представител Чеканска. 

„От няколко седмици имам информация, че когато водата премине 20 млн. куб. м., министърът ще разреши всякакво водоползване. Това вече е факт и с радост мога да обявя, че след вчерашния ни разговор с министър Емил Димитров, бяха одобрени исканите количества вода от Напоителни системи, от общините Дупница и Бобов дол, както и тези за ТЕЦ-а и „Тева“, заяви още Радослава Чеканска.

Народният представител посочи още, че покрай разговора за водните проблеми, с министъра са обсъдени и приоритетните проекти в област Кюстендил, сред които и тези за образователна инфраструктура по ПУДООС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf