Днес в по-голямата част от страната ще е облачно и дъждовно

Снимка: Infomreja.bg

Жълт код за валежи в планините

Днес ще бъде предимно облачно, в по-голямата част от страната с валежи от дъжд. На места в следобедните часове ще има гръмотевици и условия за градушки. Главно в планинските райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър. В Източна България вятърът ще бъде от юг-югозапад, по Черноморието от югоизток, но до вечерта също ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните, в София 11°-12°. Вечерта от запад-северозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и да намалява.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в центалните райони на Стара планина. Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по най-високите части – силен югозападен вятър, който постепенно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m – около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. На места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 29 мин. и залязва в 20 ч. и 20 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 51 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 54 мин. и изгрява в 22 ч. и 15 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//