Ученици от ПМГ – Кюстендил с поредна благотворителност: Стоплиха душите на хора в нужда

Снимки: ПМГ

Зарадваха с хранителни продукти възрастни хора от общината

Общността на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил с поредна голяма благотворителна кампания. През декември Ученическият съвет и Училищният патрул към ПМГ организираха и проведоха една от най-големите си благотворителни кампании. Четири поредни седмици учениците носиха топлина и радост в сърцата на хора в нужда от община Кюстендил.

На 3-ти декември те посетиха и раздадоха 21 пакета с храна от първа необходимост на възрастни хора от с. Копиловци и с. Нови чифлик.

На 10-и декември 19 пакета достигнаха до нуждаещите се в с. Коняво и с. Горна Гращица.

На 16-и декември се зарадваха 16 семейства от гр. Кюстендил. Учениците записаха желанията на децата от семействата, които не могат да осигурят коледни подаръци. Идеята за тези подаръци е на Йоана Алабачка, заместник-председател на Ученическия съвет. Тя бе подкрепена от кмета на община Кюстендил, инж. Огнян Атанасов, и на 21-ви декември 7 семейства, получиха желаните от тях подаръци, осигурени от Община Кюстендил.

„Кампанията беше едно уникално и емоционално преживяване. Изпитахме радост и благодарност, гледайки как нашата подкрепа прави положителна промяна в живота на тези, които получиха хранителни продукти и подаръци. Сърдечните им реакции ни изпълниха с удовлетворение и усещане за смисъл“, обяви Миа Димитрова, заместник-председател на Ученическия съвет.

Учениците благодарят на всички, които повярваха, че събраните продукти наистина ще достигнат до нуждаещи се хора, а именно:

- на всички ученици, родители, учители, ръководството и непедагогическия персонал на училището, които дариха хранителни продукти

- на кмета на община Кюстендил, инж. Огнян Атанасов

- на служителите на ОББ, клон Кюстендил, които дариха ваучери за хранителни продукти на стойност 120 лв.

- на кметовете на с. Копиловци, с. Нови чифлик, с. Коняво, с. Горна Гращица за съдействието при раздаването на пакетите.

- на организаторите на кампанията „Миг човечност“

- на управителя на Домашен социален патронаж в Община Кюстендил – г-жа Силвия Янакиева

- на всички, които помогнаха с превозването на пакетите и подаръците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK