Многохиляден протест пред парламента: Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС

Снимки: БГНЕС

Актът на недоволство се състоя въпреки постигнатото споразумение между бизнеса и Владислав Горанов

Хотелиери и ресторантьори не отмениха протеста си пред Народното събрание и излязоха на протест пред Народното събрание. Това се случи, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите. 

Според него Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца. Въпреки това пред Народното събрание протест все пак има, предава NOVA. 

Протестиращите скандираха за оставка и от парламента поеха по "Цар Освободител" към Министерския съвет. Движението по централния булевард е спряно.

Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС-то. След срещата Владислав Горанов каза, че  при отлагането на Наредбата, която притеснява бранша, първите три месеца ще бъдат използвани за съвместна работа с експертите на съответните организации и  НАП. Това се прави с цел да се постигнат изясняваният неяснотите, за които претендира бизнесът.

Същевременно от Българската асоциация на заведенията излязоха със становище, че категорично се разграничават от политическите искания на партия "Възраждане".

"Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там", заявяват от БАЗ. От асоциацията пишат, че нямат никакви политически искания и искат единствено да защитят правата на българския бизнес. 

"Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси", категорични са те. 

"Бихме желали да заявим също, че след снощната среща при министъра на финансите Владислав Горанов и решението влизането в сила на Наредба Н-18 да бъде отложено с 6 месеца, като през този период се оформят работни групи за прецизирането й, Българската Асоциация на Заведенията оттегли готовността си за протест на днешния ден.

Държим обаче да подчертаем, че всеки наш член може свободно да изразява мнението си, включително чрез протестни действия, каквито има и в момента. Вярваме, че през следващите 6 месеца ще се работи усилено за изчистване на спорните текстове в Наредба Н-18, която да се превърне в работещ нормативен документ за регулиране на българския бизнес", добавят от БАЗ.

Министърът на финансите обеща, че в следващите седмици ще бъдат проведени и срещи по отношение на режима за запечатване на търговските обекти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK