Илиана Кирилова обвини Ивайла Бакалова, че търсила "правна" помощ

Снимка: БГНЕС

По думите ѝ има жалба от Писков и Нотариуса в Софийска градска прокуратура (СГП) срещу Ивайла Бакалова

Има разпитани двама свидетели, които застават с имената си, не са анонимни или защитени свидетели, които разказват, че именно Ивайла Бакалова е потърсила връзка с лицата Емил Писков и лицето Мартин Божанов-Нотариуса за правна помощ. Това обяви председателят на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова пред журналисти преди заседанието на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около групата на Мартин Божанов-Нотариуса, пише news.bg.

Илиана Кирилова отказа да посочи за кои свидетели става въпрос и дали това са семейство Арабаджиеви. Бакалова е разговаряла от чужд телефон с Нотариуса и е търсила правна помощ, уточни Кирилова.

Тя посочи, че лицата са притеснени (разпитаните свидетели, на които не бяха казани имената им - б.р.) след излъчването на записа от Антикорупционния фонд и Ивайла Бакалова им обещала и уверила, че няма да бъде излъчено нищо от записа. Действително не е било излъчено, но има запис, в който се виждат лицата, чиито дом е посетила Ивайла Бакалова. Това, което гледаме от АКФ в дългата и по-кратката версия, не се виждат двете лица, добави Илиана Кирилова.

По думите ѝ има жалба от Писков и Нотариуса в Софийска градска прокуратура (СГП) срещу Ивайла Бакалова. "Госпожа Бакалова е потърсила лично Писков и после е поискала да говори с господин Божанов. Сигналът, който е подаден за това е, че тя е правила незаконни записи", изтъкна Илиана Кирилова.

Тя допълни, че има запис, в който се виждат лицата, които са свидетели, а в самото излъчване на дългата и кратката версия на АКФ - тези лица не се виждат. "Сега трябва да се провери има или няма манипулация в рязане на записа".

Иначе Нотариуса се разследва за имотни измами.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK