Зеленски критикува бавното предоставяне на западна помощ за противовъздушна отбрана

Снимка: БТА

Според официалната информация Ф-16 все още не са пристигнали

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път подчерта спешната нужда на страната му от оръжия за противовъздушна отбрана, предаде ДПА.

Украйна най-спешно се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана и западни изтребители, заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение в понеделник вечерта. 

"За съжаление свободният свят няма експедитивност по тези два въпроса", каза той и добави, че благодарение на въздушното си превъзходство Русия е в състояние да унищожи украинските градове и отбранителни позиции с планиращи бомби. 

Според Зеленски руснаците активно използват разрушителна тактика на фронтовата линия край Харков и в източната част на Украйна, в Донецка област, в посока Часов Яр и Покровск.

През последните дни Зеленски вече няколко пъти поиска доставката на две допълнителни системи за противовъздушна отбрана "Пейтриът", припомня ДПА. 

Той заяви, че това ще осигури по-добра защита на Харков, който многократно е бил атакуван от въздуха. Градът в Североизточна Украйна е един от най-тежко засегнатите от войната.

Споменатите от Зеленски изтребители бяха обещани на Украйна преди една година. Според официалната информация обаче Ф-16 все още не са пристигнали. /БТА/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//