Шест институции провеждат широкообхватни проверки по пътищата в страната

Снимки: ИА „Автомобилна администрация“

Този подход се прилага в много държави на Европейския съюз и има положителен ефект върху безопасността на движението по пътищата

Извършването на съвместни проверки по метода на широкообхватен контрол на пътя е един от най-ефективните начини за превенция на водачите при превозите на пътници и товари. Това заяви изпълнителният директора на ИА „Автомобилна администрация“ Борислав Муеров по време на днешната акция, която се провежда в района на пътен възел „Жерково“ на АМ „Хемус“. Той посочи, че този подход се прилага в много държави на Европейския съюз и има положителен ефект върху безопасността на движението по пътищата.

„При тези проверки няма избирателен характер. Те се извършват от няколко институции едновременно по основните транспортни коридори, което позволява да бъдат проверени повече превозни средства. При последната акция, която се проведе миналия месец, служителите на ИА „Автомобилна администрация“ провериха 3511 моторни превозни средства и съставиха 1471 акта“, обяви Борислав Муеров. По думите му най-честите нарушения, които констатират инспекторите са свързани със спазването на часовете за управление и почивка на водачите, работа с тахографските устройства, различни технически неизправности, претоварване и нередовни документи. От началото на годината до момента общият брой на проверените от ИА „Автомобилна администрация“ моторни превозни средства, извършващи превоз на пътници и товари са 23 277, като съставените актове са общо 3 967.

Широкообхватните проверки се извършват по утвърден план от Министерството на вътрешните работи с участието на служители от ИА „Автомобилна администрация“, Агенция „Митници“, Национална агенция за приходите, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//