Радев за катастрофата с кола на НСО: Законът да се спазва, особено от политиците

Снимка: Infomreja.bg

Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо, заяви президентът

Кой е виновен и при какви обстоятелства, трябва да изяснят компетентните органи. Законът трябва да се спазва, особено от политиците, които трябва да дават пример. Това каза президентът Румен Радев по повод пътния инцидент на входа на град Аксаково с участието на кола от НСО, при който загина мъж, пише Нова тв. 

Радев изрази съболезнования към семейството на загиналия. "Никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо", сподели той.

По думите му свикването на парламента може да бъде използвано, за да бъде употребен за предизборна трибуна. 

В четвъртък автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, катастрофира. При удара на колата с друг автомобил е загинал един човек. Инцидентът е бил причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство. Това съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

Военната прокуратура е образувала досъдебно производство по случая, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тепърва с автотехническа експертиза ще бъде изяснена скоростта, с която се е движил автомобилът, в който е пътувал Кирил Петков. 

Националната служба за охрана е специализирана военизирана държавна служба към Президента на Република България. 

От своя страна от НСО излезе с позиция по казуса. "Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си", пише в становището.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//