Иван Гешев ще участва в изборите, но ще реши тепърва как

Снимка: Infomreja.bg

Бившият главен прокурор посети Благоевград

Иван Гешев ще участва в изборите „дали с партия – мандатоносител, или чрез обединяване на коалиция“ тепърва ще стане ясно.

Категорично ще участваме на избори, ще решим по какъв начин. Питат ме с кой ще се обединя. Не ме интересува дали е ляв, десен, либерал. Целта ми е с тази формация, граждани да влязат във властта.

Бившият главен прокурор даде пресконференция в Благоевград, на която представи инициативата „1 милион подписа за мир“. Иницативата е стартирала на 19 март и досега има около 26 000 събрани електронно подписа в платформите в мрежата.

Организирана е от „Граждански блок“ и има за цел да събере много над милион подписи, които да бъдат входирани в Народното събрание, но не като референдум, а с искане българската държава да настоява пред ЕС за деескалация на напрежението в Украйна и невъвличането на страната ни във войната.

Видях разделението в българите – разделяме се на привърженици на партии, на отбори, на държави дори. Това разделение се поддържа от политическия боклук или иначе казано антиелита.

Така Гешев определи българските политици/ държавници като заяви, че именно словосъчетанието „политически боклук“ е патентовал и може да използва свободно.

Идеята ми е обединение за това ние да не участваме в чужди войни и децата ни да не загиват в тях. Има само едно разделение – на българофили и българофоби.

Видно бе, че бившият обвинител номер 1 е привърженик на политическата идеология на унгарския президент Виктор Орбан и кандидатът за поста в САЩ – Доналд Тръмп.

Относно войната между Украйна и Русия, Гешев сподели, че не заема страна, защото в конфликта добри няма. 

Интересът е да не сме въвлечени в тази война, защото всички се стараят да има ескалация на напрежението. Ясно е само кой е започнал войната, която сега се подклажда.

Той начерта и политическия хоризонт пред двете доскоро управляващи партии – ГЕРБ и ПП.

Според Гешев, „Кирил“ (когото лично познава) има още около година и половина работа в България, а след това той и съпартийците му отново ще се върнат в чужбина с крадените пари.

Също така Бойко Борисов обича да дели само със себе си и ако се стигне до предсрочни избори, а според Гешев – ще се, то служебните правителства ще бъдат на ГЕРБ.

Също така магистратът заяви, че промените в конституцията за незаконни и единственото, което кабинетът „Денков – Габриел“ е успял да направи за 9 месеца е да премахне главния прокурор.

ПП се бореха да изкарат някой лев. Не знам дали да откровени идиоти или направиха всичко нарочно за пари. Тези хора са далеч от лидерство. След година и половина те заминават за чужбина и идват други. Сега са кърджалийски/ размирни времена.

Също така Гешев каза, че причината да бъде отстранен предсрочно от поста е, че е имало потенциален арест на Борисов по сагата „Барселонагейт“:

Всичко започна оттам!

На въпрос на репортер на ИНФОМРЕЖА каква би била реакцията на депутатите от НС, когато се запознаят с подписката за мир и дали това, че Гешев стои зад инициативата не е стъпка към създаване на политическа партия, той заяви:

Какво ще кажат тези боклуци в НС – аз ги познавам лично, те стават всяка година все по-зле. Мен и сега и като главен прокурор ме интересува да свърша работа. Аз ще живея много добре, ако не правя, което правя, защото ще съм един от най-добрите адвокати в България. Може би най-добрия, защото познавам всички. Само че България не заслужава това! И отвътре не можах да променя нещата. Положих усилия и в резултат на това закриха Специализираната прокуратура и ме отстраниха, защото върхът на пирамидата са политиците. Отвътре не може и сега ще пробвам отвън. Аз няма нужда да правя инициатива, за да правя партия, защото партия мога да правя когато си поискам, отделно мандатоносител всеки може да ползва.

Докъде ще докараме – не знам. Прави правилните неща, пък да става каквото ще, казза Гешев.

Какво ще стане, ако в тази държава няма Бойко Борисов, бе следващият въпрос, а отговорът:

Честно да ви кажа, то няма как да не дойде такъв момент. Аз го познавам добре. Той е котва на врата на собствената си партия и най-вече на България. Той влече партията си към закриване. Те ще приключат заради него. Но той няма да даде назад, защото го е страх за собственото му оцеляване. Него го интересува неговия седалищен мускул. Какво ще стане? Ако се обърнат малко нещата и дойде Тръмп и дясна вълна, ще каже: „О, аз винаги съм ви обичал, откога съм ви чакал да дойдете“ и ще подготовки някой нови каракачански овчарки. Ще мине от другата страна доста бързо. Не може да му се отрече, че има животинско чувство за самосъхрание, за което плащаме ние.

Системата или ще рухне или ще бъдат премахнати тези хора.

Какво остана в тази държава, след като няма Конституция, образование, армия?

Всеки си мисли, че може да оцелее отделно. Ние загиваме като държава демографски, защото никой не се интересува от демографията, защото в нея няма пари.

Г-н Гешев, Вие докато бяхте главен прокурор знаехте ли, че те са крадци?

Естествено!

Какво направихте?

Видимо е за всички, които са непредубедени. Направих повече, отколкото е правено преди, а сега не се прави нищо. Направил съм нещо – дали е достатъчно или не, не зная. В резултат на това направено, ме отстраниха. Защото тези хора ме разпознаха като заплаха. Обединиха се, вкараха финансов ресурс в медиите и политиците. Като станеш главен прокурор, си мислиш, че е нещо важно. Истината е, че не можеш да промениш нищо в държава, в която корупцията е държавна политика. Ти си бъг в системата. Мислиш си, че можеш да промениш нещо отвътре. Отгоре на веригата са политиците. Те се обединяват и се разединяват после.

Защо другите държави се управляват от политици, а мафията управлява България. Някъде сгрешихме ли?

Ние сгрешихме на много места: с това, че ние ни интересува кои ни управляват и го показваме с негласуването. Че позволихме, че нямаме лустрация. Сгрешихме, че водещото е материалното и парите и че те ще ни решат всички проблеми. И накрая сгрешихме, че попаднахме в ситуацията „защото започнаха да се клеветят и загинаха най-разумните, крадците се съюзиха със съдиите, започна пиянството и накрая всичко се превърна в търговия“.

Малко преди да се състои пресконференцията, Иван Гешев е пил кафе до театъра, а над сградата бе отцепен района, тъй като бе открита стара корозирала граната. Медиите съобщиха пред госта в клуба на БТА за неактивното взривно устройство, а той се пошегува, че е несериозно срещу него да се използва по-малко от 5 кг. тротил.

Бившият обвинител коментира още темата за комисията в парламента за Нотариуса и за това, че никога не е бил в СС-клуба.

ОЩЕ ОТ ИЗВЯВЛЕНИЕТО НА ГЕШЕВ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK