Спецполицаи с кучета патрулират на възлови места в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Засилено полицейско присъствие има на възлови места в областния център и малките населени места

Засилено полицейско присъствие има на възлови места в Благоевград в навечерието на коледно-новогодишните празници.

Екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централна градска част, както и в малките населени места в общината.

Част от екипите са с дългоцевно оръжие и служебни кучета с цел предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

През празничните дни ще бъде завишен контролът при пренасянето, търговията, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси, а там, където се предвижда използването на фойерверки или други пиротехнически изделия в новогодишната нощ, контролът ще се осъществява от инспекторите по тази линия на дейност, съобщават от ОДМВР-Благоевград.

Във връзка с очакваното засилване на пътникопотока по основните пътни артерии, водещи към общинските центрове и ГКПП-та, е създадена организация за подпомагане на пътното движение от служители на сектор „ПП” при ОДМВР-Благоевград. От 22 декември до 2 януари 2024 г. на територията, обслужвана от областната дирекция, е създадена организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи за организиране и подпомагане на движението, а също и недопускане образуването на автомобилни колони.

Дейността на служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри, движение с превишена скорост и отнемане на предимство, а също и недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

От РДПБЗН-Благоевград, са извършени 274 проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност, като са проверени увеселителни, религиозни обекти, места за настаняване и туристически обекти. Констатирани са 43 нарушения, като са съставени 23 разпореждания и 4 акта за установено административно нарушение.

Ръководството на ОДМВР-Благоевград, апелира към жителите и гостите на областта по време на празничните и почивни дни да завишат бдителността си  с цел опазване на здравето, живота и имуществото им, като не оставят жилищата си за дълго време без надзор. Да не допускат близки и познати да произвеждат и употребяват самоделни взривни устройства и пиротехнически средства с неясен произход, като особено внимание да се обърне на децата.

При възникнали инциденти своевременно да се сигнализира на тел.112, напомнят от ОДМВР-Благоевград. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK