Община и полиция ръка за ръка: Засилват контрола по празниците в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Обсъдиха актуалната обстановка на територията на община Кюстендил

Директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Св. Григоров бе домакин на работна среща с кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

В работната среща участваха зам.-директорът на ОДМВР комисар М. Джадаров, началникът на отдел ОП комисар В. Парков, зам.-кметът Кристиян Иванчов и директорът на Правната дирекция към Общината Милена Ангелова

Срещата бе по инициатива на кмета на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. На нея бяха обсъдени актуалната обстановка на територията на общината и теми, по които партньорските усилия биха дали по-добри резултати както по отношение на пътната безопасност, така и по опазването на обществения ред, недопускане на инциденти и посегателства.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници в общината ще бъдат организирани множество тържества и празнични посещения в увеселителните и нощни заведения, което налага да бъде засилен контролът по отношение на предлагането и консумацията на алкохолни напитки от непълнолетни лица. Участниците в работната среща се договориха при упражняването на контрол по отношение на опазването на обществения ред, търговската дейност, пътното движение да бъдат включвани и представители на други компетентни институции.

Кметът на Общината инж. Атанасов съобщи, че е предприел действия по монтирането на техническо съоръжение, което да препятства движението на безстопанствени животни към пътищата, което е предпоставка за възникване на множество произшествия в района на Кюстендил, както и назначаването на полски пазач.

По време на работната среща гостите заявиха готовност да се включат в Националната кампания на МВР за подкрепа на децата на загиналите и пострадали служители на МВР. Кампанията стартира преди два дни, а даренията могат да се правят чрез sms на номер 1866.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK