Над 100 дози наркотици иззеха при спецоперация в столицата

Снимка: МВР

Трима мъже са задържани за 72 часа

Служители от СДВР иззеха над сто дози различни по вид наркотични вещества. Задържани са трима мъже, на които са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция е реализирана от служители на сектор „Наркотици“ в СДВР. В късните часове на 1 февруари, в момент на покупко-продажба, са арестувани 45-годишен дилър и негов клиент. От двамата и от жилището, обитавано от 45- годишния, са намерени и иззети различни по вид наркотици – кокаин, матамфетамин и екстази.

Наркотичните вещества били укрити в специално пригодени тайници в предмети от интериора на жилището. В хода на операцията е задържан и 48-годишен мъж. В ползвания от него автомобил са открити 78 пликчета с бяло вещество, реагиращо на кокаин, и 6 пакета марихуана.

Също за притежание на наркотични вещества е задържан и 44 – годишен мъж, с криминалистически регистрации в полицията. Действията по разследването са осъществени на 4 февруари от служители на Първо РУ - СДВР.

При извършена проверка той доброволно предал пластмасова кутийка с растителна маса. Последвали процесуално-следствени действия в дома му, откъдето униформените  иззели два буркана и плик, съдържащи растителна маса, и електронна везна. Друг плик с аналогично съдържание бил намерен и в автомобила на задържания. От изготвената справка става видно, че растителната маса е коноп с тегло 189.49 грама.

По случаите са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 354 а от НК. Събраните материали са докладвани в прокуратурата, на тримата мъже са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK