Гръцките власти продължават спасителната операция на мястото на потъналия кораб с мигранти

Снимка: 24 часа

Печалбата на трафикантите е била 15 милиона евро от този курс

Продължава спасителната операция на гръцките власти на мястото, където потъна кораб с предполагаеми стотици жертви. Днес бяха намерени още двама загинали. Консерваторите подкрепят изграждането на граничната ограда с Турция, СИРИЗА настоява преградата да бъде разрушена, пише БНР.

Разследването за причините, довели до потъване на кораба с мигранти и  стотици жертви, се извършва от експертни екипи, съобщават от гранична охрана.

Гръцките  власти опровергават появилите се коментари в медиите, че охраната на  границата е закъсняла да предложи помощ на бедстващите. Видеозапис потвърждава, че пътуващите в кораба, който по-късно потъва, сами са отказали помощ от Гърция.

Днес пред прокуратурата показания дават девет египтяни, посочени от пътниците като организатори на нелегалния трафик от Египет до Италия. Печалбата им е била 15 милиона евро от този курс.

Темата "за" и "против" граничната ограда на границата с Турция е сред основните теми в предизборните дебати. Лидерът на консерваторите, които се очаква да спечелят изборите в неделя, Кириакос Мицотакис потвърди, че ще продължи изграждането на оградата, независимо от мнението на опозицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//