Стартира кампанията „Отговорността е секси - използвай презерватив“ в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

В периода 13-15 февруари от 11:30 ч. до 13:30 ч. ще се извършва безплатно и анонимно изследване за ХИВ

В изпълнение на  вторият етап от Националната антиспин кампания по случай празника на влюбените (14 февруари), Регионална здравна инспекция-Кюстендил съвместно с Община Кюстендил ще проведе здравно-информационна кампания с цел разширяване възможностите за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и сексуално предавани инфекции (СПИ).

В периода 13-15 февруари от 11:30ч. до 13:30ч. в Туристически информационен център – Кюстендил, ще се извършва безплатно и анонимно изследване за ХИВ и сексуално предавани инфекции /СПИ/.

По традиция в средата на м. февруари се провежда вторият етап от Националната АНТИСПИН кампания по случай празника на влюбените (14 февруари). Основната целева група на кампанията са младите хора на възраст 15-29 г., а тазгодишното мото на кампанията е „Отговорността е секси - използвай презерватив“.

Целта е да се привлече вниманието на широката общественост и приоритетно на младите хора, припомняйки, че рискът от инфектиране  с  ХИВ  може да бъде намален с отговорно поведение и при редовна употреба на презервативи.

„14 февруари е повод, да поговорим за сексуалната култура на младите хора, за опасността от СПИН и другите полово предавани болести, за нежелана бременност.

Денят на влюбените е повод да поговорим за истинската любов – щастието, което дава, но и изисква много. Тя е повече от игра и удоволствие, повече от секс и точно за това е велика“, обявиха от РЗИ - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK