Четири училища получават образователни игри от конкурса „В страната на Справедливостта“

Снимка: КОС

Идеята на организаторите от трите съдилища е тези игри да подпомогнат и разнообразят образованието на учениците

Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница подаряват на 4 училища Образователните игри - „Красива България“, „Съкровищата на България“ и „Велика България“, за участието им във финалната надпревара в категория „Пъзел - Темида“ и кръстословица „Справедливост“, от Областния ученически конкурс „В страната на Справедливостта“ 2023 г.

Наградите са за отборите класирали се от 4- 7 място във финала: СУ „Христо Ботев“ – Сапарева баня, ОУ „Никола Вапцаров“ – Бобов дол, СУ „Христо Ботев“ – Бобов дол и СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница, съобщават от пресцентъра на съда.

Образователната игра „Красива България“ включва 50 географски и исторически забележителности. „Съкровищата на България“ представя 30 от най- значимите съкровища, за които са разработени карти,със снимки и енциклопедични данни. Приложната игра „Велика България“  обхваща 30 велики исторически личности и събития от основаването на нашата държава до Освобождението от османско иго.

Идеята на организаторите от трите съдилища е тези игри да подпомогнат и разнообразят образованието на учениците от 1- 4 клас, в Целодневнагта организация на учебния ден.

Отборите от призовата тройка в категория „Пъзел“ от ученическия конкурс „В страната на Справедливостта“ получиха програмируем робот EARL, съвместим със Scracth и технологията Makey Makey, чрез която можете да свържете с компютър неодушевени предмети и да им вдъхнете живот или да накарате зеленчуците да свирят, плюшените играчки да говорят. С цел подпомагане на иновативното им образование, както в часовете по Компютърно моделиране и информационни технологии, така и по другите предмети от учебния план.

Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница организира конкурса за четвърта поредна година, като част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2023 / 2024 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK