В Гоце Делчев откриха 56-ата Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда

Снимка: Infomreja.bg

Училището домакин е ПМГ "Яне Сандански"

В тържествена обстановка днес беше открита 56-ата Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда. Неин домакин е ПМГ „Яне Сандански“, град Гоце Делчев. Организатори са Министерството на образованието и науката и РУО – Благоевград.

В началото на тържеството д-р Кръстьо Драгинов, възпитаник на ПМГ „Яне Сандански“, носител на много национални и международни награди по химия, внесе знамето на Националната олимпиада. Той го връчи на експерта от МОН Велислава Панджерова, която от своя страна го предаде на Елка Божикова – директор на училището домакин.

В приветствието си към присъстващите г-жа Божикова подчерта, че олимпиадата по химия и опазване на околната среда е едно от най-старите интелектуални състезания у нас, чието домакинство е „сбъдната мечта за ПМГ – Гоце Делчев“. Тя благодари на училищните партньори за подкрепата и пожела „На добър час!“ на състезателите.

В изказването си г-жа Панджерова съобщи броя на участниците в тазгодишната Национална олимпиада по химия – 119, разпределени в 5 състезателни групи. Тя благодари на домакините за перфектната организация и на учителите, подготвили своите ученици.

Приветствие към домакини и гости поднесе и началникът на РУО, Благоевград – Ивайло Златанов. Той също благодари на г-жа Божикова и на нейния екип, както и на ръководството на Община Гоце Делчев.

Гост на тържеството беше и проф. Данчо Даналев – заместник – ректор на Химикотехнологичния и металургичен университет. Той изрази пожелание в недалечно бъдеще да види много от тези ученици в аулите на университета, вече като студенти.

Членовете на Националната комисия за провеждане на олимпиадата по химия и опазване на околната среда бяха представени от доц. Донка Ташева – председател на комисията. Тя припомни успеха на Българския национален отбор по химия през миналата година, когато той се е представил на Международната олимпиада най-добре в сравнение с останалите отбори по природни науки. Обръщайки се към учениците, доц. Ташева изрази увереност в тяхното добро представяне, тъй като те са отделили много време, за да се подготвят.

След приветствията любезните домакини разказаха на своите гости за забележителностите на град Гоце Делчев и неговите околности. Връчиха им и подаръци за спомен.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK