Чарлз Трети с първо изявление след диагнозата рак

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският крал благодари за подкрепата

Британският крал Чарлз Трети изрази благодарността си за показаната от обществеността подкрепа в първото си публично изявление, след като му бе поставена диагноза рак, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Бих искал да изразя своите най-сърдечни благодарности за многобройните послания в моя подкрепа и пожелания за бързо възстановяване, които получих в последните дни", се казва в изявлението на монарха.

"Както всички страдащи от ракови заболявания знаят, подобно мило отношение е най-голямото успокоение и насърчение. Наистина е разчувстващо да чуя, че споделянето на моята диагноза е помогнало за нарастването на обществената съпричастност и е осветлило работата на всички организации, подкрепящи онкоболните и техните семейства във Великобритания и по целия свят. Моето доживотно възхищение за неуморните им грижи и отдаденост е още по-голямо сега, когато сам преживявам това", се казва още в изявлението на краля.

Бъкингамският дворец отбеляза при оповестяването на диагнозата, че става въпрос за форма на рак, но не и на простатата, заради чието уголемяване Чарлз бе опериран. Именно по време на интервенцията на простатата бе открито раковото му заболяване. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK