Отново първа награда за кюстендилския цигулар Максимилиан Янков

Снимки: Читалище "Братство"

Той извоюва и наградата "Солист" за музикалната школа към читалище ,,Братство"

Завърши 17-ият Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който се проведе от 28 до 30 април 2023г. в Перник.

Талантливият цигулар Максимилиан Янков, ученик на преподавателката г-жа Роза Мирчева, спечели първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители на класически инструменти и наградата ,,СОЛИСТ", на Камерния оркестър ,,ОРФЕЙ" - гр. Перник, съобщават от читалище "Братство" 

В тазгодишното издание на конкурса, взеха участие 195 изпълнители, разделени в две категории: категория ,,А,, - за любители и ,,Б" - за участници от музикални училища, включени в три раздела:

- струнни инструменти;

- пиано и акордеон;

- духови и ударни инструменти. 

В конкурса се включиха изпълнители от градовете Перник, София, Благоевград, Кюстендил, Пловдив, Бургас, Казанлък, Враца, Добрич, Асеновград, Петрич, Ст. Загора, В. Търново и Копривщица. 

Освен тях, участие в конкурса взеха и млади музиканти от Република Северна Македония.

Преподавателят по цигулка Роза Мирчева благодари на своя талантлив ученик Максимилиан за неговото трудолюбие и постоянство, както и за двете високи награди, които заслужено спечели! Тя благодари също така, и на председателя на читалище ,,Братство 1869" Иван Андонов за подкрепата, за чудесната колегиална атмосфера, за многобройните творчески изяви и академии, където учениците показват и затвърдяват своя талант!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//