Мъже се биха в Белица, румънка е намушкана в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Множество са задържаните през изминалите празнични дни

Скандали с ранени в новогодишната нощ, кървави разправии, вандалски прояви.

Натоварени са били полицейските екипи в навечерието на Нова година. Полицаите от област Благоевград са се отзовали на множество сигнали за извършени престъпления, свързани с употребата на дрога и словесни и физически сблъсъци.

Час и половина след настъпването на 2024 е получено съобщение за възникнал скандал в жилищна кооперация в местността Грамадето в Банско.

От пристигналите на място полицейски служители е установено, че 47-годишна румънска гражданка е с прободна рана в областта на бедрото, като незабавно е транспортирана в БМАЛ-Разлог за оказване на медицинска помощ.

В апартамента, в който били и двама румънски граждани на 41 и 47 години,  от органите на реда е открит около 1,41 грама кокаин. Двамата мъже са задържани.

Около 23:20 часа на 29 декември е получен сигнал за възникнал скандал между група лица в питейно заведение в Белица. От незабавно пристигналите полицейски служители, на място са установени 52-годишен местен жител и 42-годишен мъж от с. Горно Драглище, които били във видимо нетрезво състояние.

42-годишният се държал агресивно и отправял закани и обиди към клиентите и персонала на заведението. След устно предупреждение от страна на полицейските служители, 42-годишният е нападнал с бутилка единия полицай и отправил словесни заплахи за живота му. При опит двамата мъже да бъдат задържани те оказали съпротива, като при извеждане от заведението на 42-годишния, негов 65-годишен родственик и 52-годишният мъж, с цел да попречат да изпълни служебните си задължения по опазване на обществения ред, дърпали и блъскали един от полицейските служители, който възпроизвел респектиращ изстрел със стоп патрон в безопасна посока.

Мъжете са задържани.

Двама мъже на 21 и 22 години от Белица също са арестувани. Те са счупили стъклопакет от алуминиева дограма на къща.

Полицейски служители на РУ-Сандански работят по получено съобщение от 36-годишен местен, че около 01:10 часа на 1 януари пред питейно заведение в града му е нанесен удар с празна стъклена бутилка в областта на главата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK