Борисов: От служебните кабинети Радев правеше цели партии

Снимка: Infomreja.bg

Искам да остане този министър, а не да е Митов, за да си носи президентът отговорност за провалите, заяви лидерът на ГЕРБ

Трябва да има отрезвяване на политическата класа. Помня ярките политически лица в кабинетите на Радев, но може би той има къса памет. Сред тях Янаки Стоилов, Крум Зарков, Весела Лечева. Цялото БСП се изсипваше в служебните правителства. Той правеше цели партии от тях - на Стефан Янев, на Кирил и Асен.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Тутракан. 

"Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър, не искам да коментирам темата. Радев изопачава истината. Даниел Митов е мост между партиите. Ако стане министър, била застрашена честността на изборите!? Нека Радев си спомни записа, в който се казва, че ще има "ала-бала с президента". Искам да остане този министър, да си носи президентът отговорност за провалите. Не искам да поемаме ангажимент като партия за това правителство. Първоначално Даниел Митов ми се обади да ме пита дали да приеме и аз разреших, но не съм го предлагал аз. Ние носим отговорност за Конституцията, не виждам как повече ще подкрепя нещо, предложено от ПП-ДБ. Провал в съдебната реформа, във всичко. Ако са искали стабилност, щяхме да имаме редовно правителство и трите партии да носим отговорност", коментира Борисов по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK