Жена от Девня за малко не даде 30 000 лева на мними полицаи

Снимка: Infomreja.bg

Откликнала на призива им за съдействие

Криминалисти от ОДМВР- Варна предотвратиха „телефонна измама“ за 30 000 лева

Благодарение на предприети незабавни и професионални действия, служители от сектор „Престъпления против собствеността“ в ОДМВР-Варна, успяха да спрат жителка на Девня да предаде 30 000 лева на мними полицаи. В ранния следобед оперативните работници спрели автобуса Девня- Варна, в който тя пътувала. Само изключително бързата намеса на униформените е възпрепятствала даването на парите.

Схемата на измамата е добре позната – на телефона на жертвата звъни непознат, който се представя за полицейски служител и „пуска в действие“ известния сценарий за провеждана  полицейска операция в града, в който тя живее. Следва призива за съдействие и уточняване на мястото, където жената трябва да остави уговорената сума.

За пореден път ОДМВР - Варна, напомня, че институциите никога и по никакъв начин не се обръщат към хората за съдействие с искане на пари. При всеки подобен опит за въвеждане в заблуждение, жертвата своевременно трябва да сигнализира на телефон 112, както и в дежурните части на структурите на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK