Протести на Възраждане блокираха три ГКПП-та

Снимка: БНР

На ГКПП Лесово има 300 протестиращи с близо 90 автомобила

Блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - "Лесово", "Йовково" и "Русе" предприеха от партия "Възраждане", съобщи БНР.

По информация на депутатът от Ямболски избирателен район Никола Димитров на ГКПП Лесово има 300 протестиращи с близо 90 автомобила.

Причина за недоволството е отхвърлянето от Конституционния съд (КС) на предложението за Референдум за запазване на българския лев.

Наред с това от "Възраждане" се противопоставят и на изграждането на ветрогенератори в морето, което, според тях, ще убие рибарския отрасъл и ще унищожи окончателно туризма. Техни опасения са свързани и с предприятията от Маришкия басейн и енергийния суверенитет на страната.

Част от мотивите за блокадата е и превръщането ни в територия, която ще бъде населена с мигранти. Подготвят ни за буфер между Африка и Азия и западния свят, заявиха от "Възраждане" в съобщение до медиите.

Той не даде категоричен отговор до кога ще продължи протестът.

"Конституционният съд се подигра с волята на 604 000 българи, които искаха да бъдат питани дали да се приеме еврото и кога да се приеме еврото. Това беззаконие, което се случва в държавата, е време да спре. Затова и ние избрахме да блокираме освен "Лесово", в момента са блокирани още две ГКПП-та, които са съседни да други държави - на Румъния, и на Сърбия. Движението е спряно, напрежение няма. Организирали сме лента за пропускане на линейки и пожарни, което е редно да го има. Ние изразяваме волята си на протест. На Лесово ще продължим протеста до когато можем", посочи той.

На граничния пункт "Йовково" също са се събрали протестиращи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK