От БСП са категорични: Получат ли от президента третия мандат – връщат го!

Снимка: БГНЕС

Тази кампания трябва да я формулираме не с кого, а за какво - всяка партия да каже за какво ще се бори", категоричен бе той

Георги Свиленски обяви, че БСП ще върне третия мандат, ако им бъде връчен от президента Румен Радев. Според депутата от левицата другите два мандата са изчерпани:

"Като познавам Борисов, който сутрин говори едно, на обед друго, а вечер прави трето... Личното ми мнение е, че са изчерпани и няма да има правителство, но всичко се случва час по час".

"Чудя се защо България трябваше да загуби 9 месеца, за да се стигне до вчера - ГЕРБ хвърлиха кърпата и казаха, че няма да правят правителство, защото се търгуват постове", посочи той пред БНТ.

За заявката на ГЕРБ, че могат да продължат разговорите с ПП-ДБ след избори, Свиленски коментира:

"Пожелавам им успех в предизборната кампания - ако това ще им е кампанията, че ще продължат разговорите, то по-добре да не ги спират".

По думите му в следващ парламент социалистите ще работят с тези, които искат да решават проблемите - Свиленски обаче отказа да посочи партии, а призова да се изчака да стане ясно кой ще влезе в следващото НС.

"Тази кампания трябва да я формулираме не с кого, а за какво - всяка партия да каже за какво ще се бори", категоричен бе той.

Депутатът от БСП не вижда проблем с последните промени в Конституцията, според които парламентът ще заседава и при служебно правителство:

"В нормална ситуация парламентът винаги заседава и не се саморазпуска. Това, че три години сме в някаква шизофренна ситуация да направим пет избора не значи, че лошото трябва да стане правилно".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK