ПП КОД – Дупница, поиска оставката на Дангов заради отрязаните дървета

Снимки: Маргарита Петрова, Забелязано в Дупница

Вчера по повод отрязаните дървета се изказа и кметът на Дупница Първан Дангов

Общинската структура на ПП КОД – Дупница заявява силното си възмущение и крайно несъгласие с ескалиращите и недопустими действия на кмета Първан Дангов. Бяхме търпеливи,  проявихме нормална толерантност и дадохме достатъчно време на новия кмет, за да докаже, че заслужава да управлява общината. За съжаление, безотговорното му поведение мина всякакви граници и единственото, което ни остава да предприемем, е да поискаме ОСТАВКАТА му.

Напълно наясно сме с формалните юридически механизми за отстраняване на избран кмет от поста му, но сме морално задължени, като граждани и политици да реагираме, особено след днешните му действия с отрязването на 13 дървета в идеалния център на Дупница. Това съобщават в декларация до медиите от ПП КОД – Дупница.

И допълват: Видяхме поредния пример за арогантно и безцеремонно поведение, което приемаме като провокация към гражданската ни и политическа съвест. Обясненията, че има нов ландшафтен проект за пространството на площада и пред Общината, намираме за закъснели и целящи да прикрият нелепото държание на кмета. Този т.нар. проект не е бил подложен на обществено обсъждане, гражданите и Общинският съвет не са били запознати с него и не им е била дадена възможност да изкажат мнението си. Премахването на здрави, дългогодишни и емблематични за града дървета, и то в почивен ден, без представяне на разрешителни за сеч и становище от еколог, приемаме единствено като самоуправство и злоупотреба с власт.

Фрапиращо е и пълното отсъствие на диалог, както със законно избрани представители на местната власт, така и с гражданите.

Ние, от ПП КОД – Дупница, призоваваме Първан Дангов в качеството му на кмет на община Дупница, да поеме политическа отговорност за действията си и да подаде незабавно ОСТАВКА от заемания пост. Отказът да го направи, би бил поредното доказателство за пълно неразбиране на смисъла да оправдае гласуваното му от съгражданите ни доверие, погазване на демократичните, граждански и човешки ценности, се посочва още в декларацията.

Вчера по повод отрязаните дървета се изказа и кметът на Дупница Първан Дангов.

„Това пространство по архитектурния проект и оформление на сградата е за цветя, а не е за високи дървета. Три от дърветата са с такава коренова система, която е повдигнала плочките. Дървото пред Общината е със сухи клони, които вятъра чупи и могат да паднат върху главите на гражданите. Отделно от това пред и зад сградата на Пощата сме отрязали дървета, които са опрели буквално във фасадата на сградата“, заяви Дангов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK