Божков бил защитен свидетел по делото Борисов, Горанов, Арнаудова

Снимка: БГНЕС

Това обяви на видеопресконференция бизнесменът, който е под домашен арест

Васил Божков е защитен свидетел по делото за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Това обяви на видеопресконференция бизнесменът, който е под домашен арест.

Два пъти го разпитвали по 4 часа. "Държавата се управлява от мафията, а начело на мафията е Бойко Борисов", отсече Божков и изтъкна, че неговият живот и животът на неговите близки е застрашен.

Той няма връзки и не си е говорил, откакто се е върнал в България, с бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. "Докато Борисов е в политиката държавата няма да се оправи. Борисов трябва да бъде изваден от схемата, за да може България да има някакво бъдеще", изтъкна Божков. ГЕРБ са като БКП, а ПП като комсомолска организация на ГЕРБ, сравни ги Божков иронично във връзка с 9 септември.

Според него депутатът от ДПС Делян Пеевски си е статуквото. Божков сравни политиката като партия шах - черните фигури останаха без царица, докато белият цар е в шах.

Васил Божков заяви, че няма никакви отношения с президента Румен Радев и даже не се познава с държавния глава. Каузата на бизнесмена била България да се оправи.

Васил Божков няма нужда да прави повече бизнес и се захваща с политиката. Заявката е, че ще вложи всичките си усилия да направи България едно по-добро място за живеене. Разчита на всички сили срещу статуквото, а всички партии, които са съществували до 2020 г. е добре да слязат изобщо от политическата сцена. Разчита на мълчаливото мнозинство, което е срещу статуквото.

Божков обаче няма да участва в местните избори на 29 октомври. В България има огромно мълчаливо мнозинство, Борисов успя да им промие съзнанието, а други 4% гласуват не подкрепям никого, посочи той. Божков заяви, че ще разчита на мълчаливото мнозинство за обединение на всички политически сили, да вземат властта, да извадят Борисов от властта и да променят страната на следващите парламентарни избори.

Божков определи Цветомир Найденов като "психически болен човек" и отрече да има каквито и да било контакти с покойния вече Красимир Каменов-Къро. Той бе категоричен, че няма нищо общо и с побоя над журналиста Слави Ангелов.

Бизнесменът не познавал Петьо Петров (Еврото) и не знае колко е съпричастен към всички неща. "Срещу мен бе организирана атака като срещу военна операция - близките ми бяха подложени на репресия, арестуваха сина ми, арестуваха адвоката ми, заплашваха всички мой близки познати", каза Божков.

Той не се е срещал с бившата жена на Петьо Еврото - Любена Петрова. Божков отрече да е правил договорки с някого преди да се върне в България.

Бизнесменът определи спекулацията с неговото връщане като поредната манипулация на прокуратурата с твърденията за екстрадиция и принуда. "Прибирайки се в България съм внесъл писмо в прокуратурата доброволно. Аз реално исках да се прибера в първия момент, в който заминах и разбрах, че срещу мен има атака. Не съм направил нищо, не съм направил никакво престъпление, каза Божков.

Неговото връщане нямало и нищо общо със смяната на досегашния главен прокурор Иван Гешев и с убийството на Алексей Петров. Божков не знае по какви причини е отстранен Гешев. Даже го попитали дали в България ще е безопасност, а той отговорил, че се подписва на своя воля и собствена отговорност.

За убийството на Алексей Петров, Божков заяви, че не може да каже почти нищо. Защо се е случило убийството и по какви причини - той не знае, като не познава добре и бившата барета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK