Великова: Божков беше разследван за няколко неуспешни атентата, включително срещу Алексей Петров

Снимка: Нова тв

След три години Васил Божков се завърна в България и беше арестуван

След три години изгнание, Васил Божков се завърна в България и беше арестуван в петък на летището в София. От думите на адвоката му стана ясно още, че Божков пристига в България сега, след като до 23 август местните власти не разрешавали той да напусне Дубай "заради опасност за живота му".

„На 23-ти беше погребението на Алексей Петров, можем само да спекулираме дали има връзка. Известно е, че Божков беше разследван за няколко неуспешни опита за убийства и атентати, включително и срещу Алексей Петров". Това заяви в ефира на "Събуди се" журналистът Силвия Великова. 

 "През тези три години, в които Васил Божков го нямаше, имаше спорадични изявления, повдигане на обвинения, някакви коментари, но него го нямаше и всички тези дела буксуваха. Има някаква поредица от събития, която формално можем да свържем с всичко това, което се случи около смяната на главния прокурор.

Алексей Петров направи Facebook страница и започва активно да участва в политическия живот след тези изборите, много активен беше и около опита за атентат срещу Геше. Дни след този опит за атентат, Васил Божков започна да дава знаци, че би се върнал, че се надява Гешев да го проговори, за разкаялия се грешник и сватеца", посочи още Великова.

По думите ѝ трябва да търсим обяснението през следващите дни, когато очаква Васил Божков да даде известна яснота.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK