Влак блъсна кола на жп прелез край Трявна

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е станал около 10:00 часа тази сутрин

На 17 януари, около 09:55 часа, в РУ Трявна е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие, настъпило на железопътен прелез в района на село с.Бангейци, общ.Трявна.

На място незабавно са насочени екипи на „Пътна полиция“ и спешна помощ. Установено е, че влак, движещ се по линия Русе –  Стара Загора и при преминаване през прелезаза с. Бангейци удря навлезлия в железопътния прелез автомобил, управляван от 34-годишен жител на Дряново.

В резултат на сблъска е пострадал водачът, който е откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово с черепно-мозъчна травма, фрактура на шиен прешлен и фрактура на два гръдни прешлена, с опасност за живота.

В болницата е настанен и 35-годишен мъж от Дряново, пътувал в същия автомобил, той е с изкълчване на раменна става, без опасност за живота.

Машинистът на влака – 53-годишен от село Поликраище, е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK