Ще дават награда за спортсменство във волейбола на името на Стефка Великова

Снимка: НВЛ

Трагично загиналата треньорка беше основател и президент на волейболен клуб Олимпиец (Плевен)

Наградата, която Националната волейболна лига (НВЛ) дава за проявено спортсменство, ще носи името на трагично загиналата в автомобилен инцидент Стефка Великова - виден спортист, волейболен треньор и вдъхновител на малки и големи, съобщиха официално от лигата.

Призът се връчва за прояви на спортсменско поведение и честна игра, демонстрирани от състезател, треньор или волейболен ентусиаст, а сега от сезон 2023/2024 се преименува на Награда за спортсменство “Стефка Великова” в чест на основателката и президент на волейболен клуб Олимпиец (Плевен), която успяваше да запали искрата на волейбола у всяко дете, тийнейджър или възрастен, докоснал се до нея.

"Вярвам в доброто у хората. Да бъдем добри и да творим добро към близките, към различните, към заобикалящия ни свят - на това се опитвам да науча и Олимпийците...", казваше Стефка Великова

Чрез дейността си през годините Великова се превърна в пример, възпитавайки както спортен дух, така и поощрявайки развитието на честност, организираност и добрина - качества и ценности, върху които НВЛ също иска да акцентира при работата си както във волейболните зали, така и извън тях. Пример за това беше инициативата "Зелен картон" през сезон 2022/2023, когато за всеки получен зелен картон от волейболист в мъжкия елит, се събираше определена сума, която в края на сезона беше дарена на Центъра социална рехабилитация и интеграция "Свети Йоан Рилски" в село Горна Малина. Събраните средства подкрепиха лятната дейност на центъра, а кулминацията беше събитието "Зелен картон за Активно лято" с участието на волейболиста с най-много зелени картони Стефан Чавдаров.

Стефка Великова бе известна с доброто си сърце и постоянната усмивка, която раздаваше на всекиго. Заедно с голямото олимпийско волейболно семейство организираше множество благотворителни кампании, събития и инициативи, за да помага на нуждаещи се и на хора в неравностойно положение. Често беше инициатор на благотворителни волейболни мачове за набиране на средства с определена кауза, участваше и в дейности, свързани с грижата и опазването на околната среда. Не на последно място подкрепяше младите таланти на Плевен, като им даваше поле за изява, помагайки им да постигнат това, за което мечтаят. Нейната ангажираност към обществото и желанието й да дава надежда и положителен тласък бяха неотменна част от нейния живот. Тя не само вдъхновяваше състезателите във волейболната общност, но и даваше пример за това как спортът може да се превърне в средство за промяна и подкрепа на тези, които имат нужда от нея. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK