Илияна Йотова: Трети март 1878 година е венецът на дългия път към българската свобода

Снимка: Президентство на Република България

Тя поздрави българите по повод Националния празник в профила си във Фейсбук

Трети март е в сърцето на всеки българин, независимо дали живее в България или по света! 3 март е гордост, достойнство, самочувствие! 3 март е свобода – на духа, на мисълта, на избора! 3 март е чутовната Шипка – върхът на свободата, с който се стремим да се съизмерваме всеки ден! Така вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави българите по повод Националния празник в профила си във Фейсбук.

Трети март 1878 година е венецът на дългия път на българската свобода – пътят, който тръгна от силата на вярата и просвещението, от Българското възраждане, премина през хайдушките пътеки, революционните комитети на Левски, през саможертвата на априлци, за да стигне до Руско-турската освободителна война, допълни Йотова.

Българската памет е по-силна от всеки опит за гавра с изстраданата българска история. Тя бързо изхвърля извън борда всеки, дръзнал с нечистите си ръце и нечестиви помисли да я скверни, допълни вицепрезидентът.

Илияна Йотова ще присъства на тържествената заря-проверка по повод 146 години от Освобождението на площад „Народно събрание“. В строя ще бъдат знамената-светини, символ на най-възвишените традиции и добродетели на българското воинство, напомнящи за героичния подвиг на Българската армия: Самарско знаме, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 25-и пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк, Знаме на Горнооряховските въстаници, Знаме на 24-ти пехотен Черноморски полк.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK