Кметът на Бистрица облече народна носия за Хелоуин

Кметът на Бистрица, Кирил Огненски, влезе в кабинета си, пременен в народна носия, снимки: Личен архив

Кметът на дупнишкото село Бистрица, Кирил Огненски, отключи днес кметския си кабинет, пременен в народна носия.

„От няколко години на днешния ден мало и голямо се облича в някакви страшни костюми на зверове, дяволи, вещици и т.н. Въпрос на избор, разбира се. Аз уважавам това решение. И защото днес е ден за премяна и... аз също се премених. Готов съм да споря дали някъде в Европа, в Америка или на Антарктида има по-красиви и истински, чисто национални елементи на местните облекла. Затова днес съм на работа облечен в чисто българска носия“, обяви Огненски, който е известен с патриотичния си дух.

Дейният кмет казва, че няма нищо против отбелязването на Хелоуин, но според него трябва да се наблегне повече на българските празници.

„Още преди няколко години съм обяснил на моите деца какво представлява Хелоуин. Те лично са направили своя избор и не го празнуват, естествено не съм им се налагал. Голяма част от подрастващото поколение обаче не знае какво представлява този празник. Миналата година попитах едни дечица, които срещнах на улицата, те нямаха никаква представа“, обясни още пред ИНФОМРЕЖА, Огненски.

През днешния ден не бяха малко и жителите на Бистрица, които поздравиха Огненски за нестандартната идея и си направиха снимка за спомен с него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK