Михаил Миков: ЛЕВИЦАТА е надеждата за левите хора в България!

Снимка: БНТ

„Посланието ми е - №19 – за ЛЕВИЦАТА!“

„Защо се кандидатирам от името на ЛЕВИЦАТА? Защото смятам, че ЛЕВИЦАТА в момента е мястото, което дава надежда на левите хора в България за нормално представителство. Защото днес в ЛЕВИЦАТА са и земеделците, и социалдемократите, и много социалисти, а също и хора, които не са членували в партии – млади хора“. Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ кандидатът за народен представител от ЛЕВИЦАТА и бивш лидер на БСП - Михаил Миков. 

„Ето затова съм там и смятам, че в определен момент човек трябва да поеме и този риск, невинаги когато е сигурно, че влизаш в парламента. Аз не водя битка срещу мои другари. В ЛЕВИЦАТА има много мои другари, които бяха прокудени от БСП – от това ръководство, цели организации. Въпросът е кой предлага автентичните решения – за прогресивното облагане, демографската катастрофа, монополите, които в момента убиват малкия и среден бизнес в България.

За тези 35 години след 1989 г., през цялото време управляваха десните. Десницата има полза от мачкането на лявото. Концентрацията на капитала получи много високи равнища, защото Десницата умее да изгражда нови и нови проекти – там няма идеи, там има бизнес. Там няма някаква политическа линия, която откровено да се заяви. А ако има такава, то тя се прокарва, без да се заявява.

Защото ЛЕВИЦАТА в цял свят не може да постигне особени резултати, когато едрите монополи са овладели Европейската комисия. Зелената сделка – една прекрасна лява идея – в същото време тя се оказа едър бизнес. Изгуби се време. Знаете, че предишното правителство извади милиард и половина от енергетиката, който трябваше да бъде инвестиран именно за екологични решения в Марица.

По същия начин стана с референдума за АЕЦ „Белене“. Най-големите противници на АЕЦ „Белене“ днес разбират, че е необходимо да има нова ядрена мощност в България, защото тя изгуби мястото си на Балканите като основен енергиен център. Регионалните дисбаланси убиват България. Има много решения, които могат да се предложат в тази насока и ние ги предлагаме в нашата кампания. Посланието ми е - №19 – за ЛЕВИЦАТА – нищо повече!“, призова Михаил Миков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//