Депутатите приеха проекта на решение за изграждане на Националната детска болница

Снимка: Infomreja.bg

Народните представители гласуваха със 166 гласа "за", като нямаше нито един глас "против" или "въздържал се"

Депутатите приеха проект на решение за необходимите действия за изграждане, оборудване, пускане в експлоатация и кадрово обезпечаване на Националната детска болница от "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД. Народните представители гласуваха със 166 гласа "за", като нямаше нито един глас "против" или "въздържал се", пише news.bg.

Всички дейности по изграждането на детската болница ще се докладват в здравната комисия. Ще се изгради и специализиран сайт, който ще излъчва онлайн всички дейности по строителството на болницата. Всеки български гражданин ще може да гледа на живо какво се случва.

Иван Ченчев поиска да разбере кога точно ще приключи този процес. Левите са против мястото на Детската болница. Червените поискаха някакъв конкретен срок за завършване на лечебното заведение. Предвижда се и отчет на здравния министър как се е развил проекта.

Според Костадин Ангелов от ГЕРБ ще са нужни над 5 години, за да се изгради болницата. Песимистичните срокове са дори за 7-8 години. На всички е ясно, че има голяма потребност от национална детска болница, подчерта Джевдет Чакъров от ДПС. Според него има политическа воля проектът да се случи. Според него е нужен строг контрол, за да се случи детската болница. Много министри проспаха този проект, заяви Костадин Ангелов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK