Заплахи за убийство срещу кметовете на Сливен и Котел, общински съветници и публични личности

Снимка: Infomreja.bg

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство

Заплахи за убийство са получили кметовете на Сливен и Котел, общински съветници и публични личности. Към този момент заканите са над 10, а Районната прокуратура е образувала досъдебно производство.

Заплахите са получени по електронна поща, пише Нова тв. Изпратени били от различни молове в София и са сходни с получените от магистрати в София и Плевен.

По разследването работят ГДБОП и отдел „Киберсигурност”. Има данни, че авторът на заплахите е родом от Сливен. Ако бъде заловен, може да получи до 6 години лишаване от свобода, съобщиха от прокуратурата.

Първите заплахи са изпратени още през август миналата година. 

„Заканите са за убийство, съдържат и множество цинизми. Всичко е изпратено по имейл, лицето използва различни псевдоними, периодично си сменя и електронната поща”, заяви прокурор Венета Добрева, говорител на Районната прокуратура в Сливен.

„Това въобще не е безобидно. В моя случай този човек заплашва и моя син, като го назовава по име. Това категорично доказва, че познава града, следи за нашия живот”, заяви Димитър Митев, председател на Общинския съвет в Сливен.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK