Лидерите на парламентарно представените партии честитиха Националния празник - 3 март

Снимка: Flashnews.bg

Те подчертаха нуждата от единение

Лидерите на парламентарно представените партии честитиха Националния празник – 3 март.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и младежи от организацията на партията във Велико Търново поднесоха цветя пред паметника “Майка България”. "Гордея се с тези млади хора, защото голяма част от тях бяха със своите дечица. С личен пример към децата се възпитава родолюбие и почит към историята! Честит празник!", написа председателят на ГЕРБ в профила си във Фейсбук. 

"Честит празник, свободни българи", написа в социалната мрежа съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков. "Днес да бъдем свободни изисква далеч по-малки и не толкова героични действия, но трябва да продължим да носим отговорността, че свободата зависи от всеки един от нас", посочи Петков. Той допълни, че пише поста си от плажа Корал, който, по думите му, е "едно кътче от България, свободно от корупция".

"Да бъдем единни в името на силна, европейска България и нейния народ! Честит национален празник!", написа в поздравлението си за 3 март Делян Пеевски, председател на парламентарната група и съпредседател на ДПС, цитиран от партийния пресцентър.

"Честит национален празник, българи! На 3 март всеки от нас празнува освобождението на България от турско робство, постигнато с помощта на Русия!“, написа във Фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Не бива да се забравя, че свободата не ни е дадена даром и трябва да се защитава всеки ден, иначе ще я загубим, допълни Костадинов. Да живее свободата, да живее българският народ, да живее България, завърши поздрава си Костадин Костадинов.

"Честит национален празник, българи по целия свят! Честит 3 март - Ден на свободата", написа в поздравлението си председателят на БСП Корнелия Нинова, разпространено от пресцентъра на партията. От съобщението става ясно, че Нинова е на връх Шипка. "Днес показваме, че сме народ с памет, който помни миналото си, предава го на деца и внуци и никога няма да пренапише историята си. Ние сме народ с достойнство, което не може да бъде заличено“, заяви Корнелия Нинова. 

Никой няма право днес, заради личните си интереси и пристрастия, да преиначава историята и да омаловажава смъртта и героизма на българи, руснаци, румънци, финландци, сърби и черногорци, загинали в Руско-турската освободителна война само защото има жалките си лични амбиции. Това написа в профила си във Фейсбук председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов. Днешният ден е толкова важен, защото на датата 3 март 1878 година в Сан-Стефано възкръсва българската държава и българският национален идеал, допълни Трифонов. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK